SON EKLENENLER

LGS’ye 100 gün kala şampiyonlardan altın tavsiyeler!

Başarının formülünü verdiler
24 Şubat 2024 08:01

Geçen yıl 500 tam puan alan şampiyonlar, 2 Haziran’daki LGS’ye hazırlanan adaylara tavsiyelerde bulundu. 'Sosyal medyadan uzaklaşın', 'telefonlarınızdaki oyunları silin' diyen şampiyonlar stresi yönetimine de dikkat çekerek eksik konuların tamamlanmasını tavsiye etti.

Liselerarası Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. İyi bir lise hayali kuran gençler çalışmalarını sürdürüyor. LGS’ye 100 gün kaldı. 2023 LGS şampiyonları ile bir araya geldik. Son viraja girilen maratonda, 500 tam puan gençler başarılarının sırlarını anlattı.

ÇAĞAN ALP BEKLİ:

100 soru çözdükleri zaman geriye dönüp baktıklarında 10 soru yanlış varsa oradaki sıkıntıları ortaya dökmeden başka soruya kesinlikle geçmesinler. Yapılan yanlışlar eksiklikleri gösteriyor, mutlaka o konularını gözden geçirsinler. Bu süreçte oyun da oynuyordum. Ama her şeyin bir zamanı vardı. Planlamanın dışına çıkmıyordum. Yorulduğum zamanlar oldu tabii ama bu günlerin geçici olduğunu biliyordum.

AHMET ARAS GENİŞ:

İstanbul Erkek Lisesi hazırlık okuyorum. Almanca öğreniyorum. Hazırlık bitince lise sonunda hedefim inşallah Alman üniversitelerine gitmek. Soru sayısına kesinlikle bağlı kalmadım. ‘100 soru çözeceğim’ hedefim olmadı. Gün geldi hiç çözmedim ama o gün gerçekten istemeyerek yapmak yerine hiç çözmemek daha iyiydi. Son dönemeçte özelikle stresi yönetmek çok önemli. ‘Çok yaklaştı, artık bitireyim’ demek yanlış bir strateji. O dönemi biraz daha rahatlamak üzerine kurmak gerekir. Yeni nesil muhakeme sorularını çözdüm. Zorlamamak gerekir kendini çok da fazla.

LGS’ye 100 gün kala şampiyonlardan altın tavsiyeler! Başarının formülünü verdiler - 1. Resim

HAKAN KARAAĞAÇ:

Geriye dönüp baktığımda bazı şeyleri gerçekten büyütmüşüm. Bu sınav psikolojik bir sınav. Bir şekilde bitecek. Stresi yönetemeseydim muhtemelen şu an evin etrafındaki bir okulda olurdum. Eğlence falan kesinlikle olacak bu süreçte ama evde iyi bir çalışma şart. 8. sınıfa geldikten sonra pat ben LGS’ye hazırlanacağım demek doğru değil. Bir altyapı gerekiyor. Bu yoksa önce oradan başlanması gerekir. Sürekli kat çıkmak doğru olmaz. Temeli olmayan ev sonunda çökecektir.

İNCİ KARAGÖZ:

Az kaldı bitiyor. Bulunduğum ortam çok rekabetçiydi. Gözümde o süreci çok büyütmüştüm. Göz açıp kapayana kadar bitti. Sınav sonucunu görünce öyle kalmıştım. LGS bitince dünyayı fethedeceğim diye düşünüyordum. Hâlbuki öyle bir şey yok. Başarı geçici bir şey. Bu süreç bir basamak. İyi ya da kötü de olsa yolunuza bakın. Benim ikizim var. O iki yanlış yaptı ve çok üzüldü. Plan yapmayı çok denedim ama olmadı. Benim tek bir parolam vardı günde 4 saat çalışmak. Bunun da yarısı matematikti. Kalan sürede de diğer dersleri yapıyordum. Ama bu bir gün olsun şaşmadı. Kesinlikle telefonu elinize almayın. Özelikle ikinci dönem o telefonu görmeyin ya... Dikkati çok dağıtıyor.

LGS’ye 100 gün kala şampiyonlardan altın tavsiyeler! Başarının formülünü verdiler - 2. Resim

DAMLANUR BAHÇE:

Kesinlikle bu süreç kişiden kişiye göre değişen bir durum. Kendi programımı kendim oluşturdum. Burada en önemli husus bunu harfiyen uygulamak. Herkesin yöntemi farklı olsa da tünelin sonu başarıya çıkıyor. Önemli olan pes etmeden devam etmek. Stres kesinlikle yapmadım. LGS sonrasında üniversite sınavı olacağı için hayatımı bu sınavın belirlemediğini biliyordum. Bu dönemde sosyal medya hesaplarım kesinlikle yoktu. Telefonumda oyunları da silmiştim. Soru çözerken kendimle rekabet içindeydim. Başarı gelince de kendimi ödüllendiriyordum.

MAHMUT ÖZAY

TÜRKİYE GAZETESİ

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER