SON EKLENENLER

Osmanlı Sinemacıları Projesi ödül getirdi

Çanakkale Muhaberelerini filme almak üzere bu cepheye gönderilen Osmanlı sinemacıları projesi derece getirdi.
10 Haziran 2021 21:56

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi.

Bu yıl yarışmaya 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu alındığı öğrenildi.

Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.

Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin160 projenin sahibi öğrenciler, 25-26 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı.

Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katılmıştır.

Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı.

Final yarışmasına katılan 240 projeden 12’si Birincilik, 24’ü İkincilik, 36’sı Üçüncülük ve 36’sı Teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

Yarışmada tarih alanında kültürel miras temasıyla birincilik kazanan Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi öğrencileri Atakan Önaldı ve Berkay Özer, "Osmanlı Sinemacılarının Gözünden Çanakkale Muharebeleri" adlı projeleriyle sinema tarihçilerinin dikkatlerini üzerlerine çektiler.

Tarih öğretmeni Ali Özuyar’ın rehberliğinde hazırlanan projede Çanakkale Muhaberelerini filme almak üzere bu cepheye gönderilen Osmanlı sinemacılarının kimler olduğu, çekilen filmlerin nerede ve ne zaman gösterildiği konu edildi.

Dereceye giren okul listesi içintıklayınız.

KAMU EXPRESS

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Mustafa Salim
Başta derece yapmış öğrenciler olmak üzere okul Müdürü Fatih beyi ve ilgili ögremenleri tebrik ediyorum. Bu Projede, tarihimize sahip çıkan bir gençlik ve onu tüm gerçeklikleriyle ortaya cıkaran bir azim görüyoruz. Bu, tüm okul, idareci, öğretmen ve öğrencilere örnek olabilecek bir faaliyet. Okullarımizda hasret kaldıgimız bu çalışmaların artmasını ve hızlı bir şekilde yayılmasını canu gönülden istiyoruz. Teşekkürler sayın müdürüm.
SON EKLENEN HABERLER