SON EKLENENLER

Okullar pazartesi günü açılıyor? Yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Eğitim öğretim koronavirüs gölgesi altında devam edecek. Ara yıl tatili bu pazar sona eriyor. Peki öğrenciler bu dönem neler bekliyor. Müfredat nasıl olacak? Yaz tatili ne zaman?
12 Şubat 2021 10:09

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ilişkin Mart ayı içerisinde uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararına göre 25 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili üç hafta olacak şekilde düzenlenmişti. 

Yüz yüze eğitime verilen ara 15 Şubat 2021'e kadar uzatılmıştı.

OKULLAR NASIL NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı kademeli olarak başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esasları 81 İl Eğitim Müdürlüklerine iletti.

Buna göre 15 Şubat itibarıyla köy okulları, 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullar, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

MÜFREDAT NASIL OLACAK?

 Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak.  Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçecek.

Öğrenciler müfredatın tamamından sorumlu olacak. Yüz yüze eğitim saatleri dışındaki diğer saatlerde uzaktan eğitim yoluyla dersler işlenmeye devam edilecek. Bu durumdaki öğrenciler, EBA TV, EBA canlı ders ve harici canlı ders canlı ders uygulamaları gibi yollarla uzaktan eğitim almayı sürdürecek.

OKULA GELMEYEN ÖĞRENCİ OLURSA NE YAPILACAK?

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapacaklar.. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak.

SINIFLARDA DERSLER KAÇ DAKİKA OLACAK?

Bakanlığın kararına göre İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak.

MİLLİ GAZETE

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER