SON EKLENENLER

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR 2023?

Bakanlık başvuru sonuçlarını açıkladı! İşte yeni dönem KYK burs ve kredi tarihleri
15 Kasım 2023 07:56

KYK bursu ne zaman yatar 2023? Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK kredi ve burs başvurularını açıkladı. Böylelikle başvuruda bulunulan KYK yurt, burs ve geri ödemeli kredi sonuçları belli oldu. Bu noktada öğrenciler, "KYK burs ilk ne zaman yatar, KYK burs ilk ay ne kadar yatacak, KYK burs TC'ye göre mi yatar" soruları gündemde tutuluyor. İşte 2023 2023 KYK burs ve kredimi ödeme tarihleri...

KYK bursu ne zaman yatar 2023? Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu dönem 12 Ekim -19 Ekim tarihleri arasından yapılan başvuruların sonuçları 13 Kasım'da açıklandı. Bakanlığın sonuçları açıklamasından sonra, "KYK burs ilk ne zaman yatar, KYK burs ilk ay ne kadar yatacak, KYK burs TC'ye göre mi yatar" soruları araştırılıyor. İşte 2023 - 2024 KYK burs kredi ödemeleri hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR 2023? 

Mynet.com'da paylaşılan habere göre, KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandı ve sonuçlar da açıklandı. Burslar, KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

KYK BURS İLK AY NE KADAR YATACAK?

Adaylar, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrenciler bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler. İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor.

Lisans ve ön lisans öğrencileri 1250 TL'den 2 bin TL'ye,

Yüksek lisans öğrencileri 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye

Doktora öğrencileri 3 bin 750 TL'den 6 bin TL'ye çıkarıldı.

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs başvurularının sonuçları genellikle KYK resmi web sitesi üzerinden duyurulur. KYK'nın resmi web sitesini ziyaret ederek, başvuru sonuçlarına ve diğer önemli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Başvurunuzun durumunu kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

KYK'nın resmi web sitesine gidin. (https://www.kyk.gov.tr/) Ana sayfada genellikle "Öğrenci İşleri" ya da "Burs ve Kredi" gibi başlıklar altında ilgili bölüme ulaşabilirsiniz. Burada "Burs Sonuçları" veya benzeri bir seçeneği tıklayarak başvuru sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Genellikle TC kimlik numaranızı ve doğrulama için istenen diğer bilgileri girmeniz gerekebilir. Başvuru sonuçlarınızı görüntüleyebilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz.

TÜRKİYE GAZETESİ

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER