SON EKLENENLER

GENÇLERDEN MEHMETCİK'E VEFA

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan gençler Kahraman Mehmetçikler ve şehitler anısına fidan diktiler.
25 Mart 2018 00:34

Yemyeşil Türkiye idealiyle ve ağaç, orman sevgisi ve yeşilin yaşatılması konusunda gençlerde farkındalık oluşturulması amacıyla, geçen yıl 81 ilde oluşturulan KYK ormanlarına bu yıl yeni fidanlar dikildi.

Türkiyede'ki tüm yurtların aynı saatte fidan diktiği etkinlik Ankara'da Gölbaşı Yağlıpınar mahallesi mücavir alanında gerçekleşti.
Zeytin Dalı Harekâtında hain teröristlerin açtığı ateş sonucunda şehadete eren şehitlerimizin ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehadete eren demokrasi şehitlerimizin anısına gerçekleşen etkinlik şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edilerek başladı.

 "Her KYK'lı Bir Fidan" sloganıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğinde Ankara KYK'lı gençler "böyle bir etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını" belirterek "şehitlerimizin aziz hatıralarını KYK Ormanlarında yaşatacağız. Onlar bu topraklar için toprağa düştüler, biz de onları bu topraklarda yeşerteceğiz. Diktiğimiz her fidan bir can olarak yeşerecek. Şehitlerimizin anısına ne yapsak azdır." diyerek duygularını dile getirdiler. Gençler şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu levhaları fidanlara asarak dualarla can suyunu verdiler.

Ağaç dikme etkinliğine katılarak kendisi de fidan diken KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu da "Kıyametin kopacağını dahi bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" diye buyuran bir Peygamber’in (sav) ümmeti olarak, her gencimizin bir ağacı olması hedefiyle bugüne kadar 25.000 fidan diktik. Bu eğitim öğretim döneminde de gençlerimizle birlikte Gölbaşı Yağlıpınar mahallesi mücavir alanına ve yıl boyunca yurtlarımızın bahçesine yaklaşık 12.000 fidan dikmeyi hedefliyoruz" dedi. Bugünkü fidan dikim etkinliğinin şehitler anısına gerçekleştiğine dikkat çeken Türkoğlu " 

"şu anda Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği, sınırlarımızın güvenlik ve istikrarın sağlanması için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında hain teröristlerin açtığı ateş sonucunda şehadete eren Afrin şehitlerimizin anısına ve 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz anısına da fidanlar dikeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarını gençlerimizle birlikte KYK Ormanlarında yaşatacağız." diye konuştu.

gencbulten.com
Bu haberin tüm hakları gencbulten.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER