SON EKLENENLER

EMNİYET MÜDÜRÜNE SALDIRI DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik suikast davasında 2 polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren sanığa 3 kez müebbet ve 51 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ayrıca yardım ve yataklık yapanın cezası ve açıklandı.
12 Temmuz 2018 20:07

9 Ekim 2014'te Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı suikast olayının ardından yürütülen soruşturma ışığında devam eden davada karar çıktı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Bingöl merkezinde Terör Örgütü PKK/KCK Mensuplarınca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile Polis Memurları U. A., M. B. İ., İl Emniyet Müdür Yardımcısı M. A.'nın yaralanması, İl Emniyet Müdür Yardımcısı A. Ş. ile Başkomiser H. H.,'nin olay yerinde şehit olması olayı ile ilgili olarak Bingöl 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davada karar çıktığını açıkladı.

Açıklamada, Sanık U. S. K.'nin üzerine atılı ‘Devletin Birliğini ve Bütünlüğü Bozmak' suçundan TCK'nın 302 maddesi uyarınca Müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, İki kişiyi ‘Kasten Öldürme' suçundan TCK'nın 82 maddeleri uyarınca iki kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, ‘Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs' suçundan TCK'nın 35. 82 maddeleri uyarınca 3 kez 12 yıl 6 ay, 1 kez 14 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği belirtildi.

Öte yandan diğer sanık R. A.'nın ‘Örgüte Bilerek İsteyerek Yardım Etmek suçundan' TCK'nın 220. 314/2 maddeleri uyarınca 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği de açıklandı.

Ne olmuştu?

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde meydana gelen olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğramış, saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit olmuştu.

Olayın ardında Genç'te ise durdurulmak istenen araçtan güvenlik güçlerine ateş açılmış, çıkan çatışmada araçta bulunan 4 kişi ölmüş ve 2 kişi de sağ olarak ele geçirilmişti.

Bingöl Online

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER