SON EKLENENLER

ASKERLİK ŞUBESİNDEN ÇAĞRI

Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı, askerlik çağına giren yükümlülere ilişkin bir duyuru da bulundu. Askerlik Şubesinden Çağrı
12 Temmuz 2018 21:35

Silah altına alınacak 1 ve 2. grup 1998/3’üncü tertip yükümlülerin eğitim birlik ve merkezlerine sevkleri ile ilgili Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı’nca duyuru yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

1.Askerliklerine karar aldıran er statüsündeki yükümlüler 1998/3 'üncü tertip olarak 26-27 Temmuz 2018 ile 10-11 Eylül tarihlerinde iki gurup halinde silahaltına alınacaklardır.
2.Sevke edilecek yükümlülerin sınıf okulu ve eğitim merkezlerini gösteren listeler askerlik şubesi duyuru panosuna asılmıştır.
3.Mayıs 2018 celbinden itibaren e sevk uygulamasına başlanmış, PTT 'ye nüfus cüzdanları ile bizzat başvurmaları e devlet şifresi almaları gerekmektedir. Bu şifre ile internetten ''www.türkiye.gov.tr'' adresine girilmek suretiyle ''milli savunma bakanlığı'' menusü seçilerek ve buradan sevk edilecek eğitim merkezi görülebilecektir.
4.E-sevk'te gitmek isteyenler 1'nci grup 9-25 Temmuz 2018, 2'nci grup ise 1-9 Eylül 2018 tarihleri arasında internetten ''sevk belgesi'' (yüsem) evraklarınızı alarak askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmeden sevk belgesinde belirtilen tarihte eğitim birliğinize katılmaları gerekmektedir. 
5.E-devlet üzerinden çeşitli nedenlerle sevk evraklarını almak istemeyenler ise 1'nci grup 26-27 Temmuz 2018 dahil, 2'nci grup ise 10-11 Eylül 2018 tarihleri arasında askerlik şubesi başkanlığına bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.
6.Sevk evrakını almak üzere askerlik şubesine başvuracak yükümlülerin nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
7.Sevk evrakını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından idari para cezası verilerek cezalandırılabileceklerdir. Bu nedenle, yükümlülerin zamanında sevk evrakını almaları ve kendilerine tanınan yol süresi sonunda birliklerine katılmaları önem arz etmektedir.”

gencbulten.com
Bu haberin tüm hakları gencbulten.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER