SON EKLENENLER

Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Aile ve Gençlik Fonu ile gençlere faizsiz evlilik kredisi sağlanacak. 150 bin liraya kadar olan kredi desteği ilk olarak deprem bölgesindeki 4 pilot ilde uygulanacak.
23 Kasım 2023 09:12

Yasaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Aile ve Gençlik Fonu kurulucak.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılarından oluşacak. Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirleyecek.

Fonun kaynaklarını önemli ölçüde dogalgaz ve petrol rezervlerinden elde edilen gelirler oluşturacak. Bu rezervlerden elde edilen gelirlerin yüzde 20'si bu fona aktarılacak. Diğer fonlardan elde edilen gelirlerin yüzde 10'u ile nakdi bağış ve yardımlar ve hibeler de fonun gelir kaynakları arasında olacak.

GENÇLERE GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi imkanı da sağlanacak. 2 yıl geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartı olan kredinin miktarı 150 bin lira olacak. Uygulama, deprem bölgesindeki 4 pilot ilde
Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da başlayacak.

Başvurular, yasa yürürlüğe girdikten sonra dijital ortamda alınacak. Fondan yararlanmak için yaş kriteri aranmayacak.

NTV

GENÇ BÜLTEN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER